onsdag 2. desember 2015

Verdipapirfondloven: Ny bok

Karl Rosén
Verdipapirfondloven
med kommentarer

Verdipapirfondloven med kommentarer gir praktisk og nyttig veiledning for advokater og andre som kommer i berøring med loven. Boken gir oversikt over reguleringen i verdipapirfondloven, verdipapirfondforskriften og UCITS-direktivet. Det til dels omfattende og fragmentariske kildegrunnlaget er møysommelig behandlet i en konsis form som gir leseren et godt grunnlag for en dypere forståelse av emnet. Sentral regulering som fremgår av verdipapirfondforskriften er behandlet i sin rette sammenheng.

Regulering – endog direkte produktregulering – behøver ikke bare være begrensende. Historien om verdipapirfond viser det – ikke minst den utrolige historien om UCITS’ utvikling og utbredelse til dagens globale gyldne investeringsbrand. Det er finansiell innovasjon gjennom EU-retten.

I denne lovkommentaren gir forfatteren den grundige beskrivelsen av lovens enkelte bestemmelser og knytter det opp mot tilhørende regulering slik at den er et komplett verktøy for alle som jobber med verdipaiprfond.

Boken kan kjøpes i bokhandelen eller direkte her:

http://www.gyldendal.no/Faglitteratur/Jus/Kommentarutgaver/VerdipapirfondlovenKarl Rosén arbeider med finansregulatoriske forhold i advokatfirma Grette, herunder kapitalforvaltning. Han har utgitt en rekke bøker og artikler og er rangert blant annet i Chambers Europe og The Legal 500 som en av Norges fremste advokater innen sine spesialområder.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar