fredag 18. oktober 2013

Minneord for Jens-Erik Huneide

Onsdag 16. oktober mottok vi den svært sørgelige meldingen om at Jens-Erik Huneide har gått bort etter kort tids sykeleie, bare 62 år gammel.

Gjennom 14 år var Jens-Erik en krumtapp i forfatterlaget bak Årsregnskapet i teori og praksis, en stor og viktig bok i både Gyldendal Akademisk og Gyldendal Rettsdatas portefølje. Hver høst satte PwC-direktøren fra Fredrikstad av alt som var av kvelder og helger for å revidere det drøyt 1200 siders tids- og detaljkritiske verket.  Og hver høst kom han i mål i tide, uten å fire på kravet om trippelsjekking av alle data. Denne prestasjonen finner neppe sin like i forlaget.

Jens-Erik var en svært behagelig og morsom forfatter å jobbe med.  I det som skulle bli hans siste møte med forlaget, fortalte han historien om hvordan han, som hadde vært middels god i norsk på barneskolen, etter hvert hadde utviklet seg til nå å være ansvarlig for kvalitetssikring av alle fagtekster i PwC. Raus som han var, trakk han fram arbeidet med boken og forlaget og språkvaskernes rolle i dette.  Men vi vet at det er Jens-Eriks enestående engasjement for både fagområdene og for et godt fagspråk samt hans utrettelige kvalitetsarbeid som gjorde dette mulig.

Norske økonomistudenter og ikke minst norske regnskapsførere og revisorer har med Jens-Eriks bortgang mistet en fagperson av ypperste klasse. Våre tanker går til familien som har mistet sin kjære – og til de tre forfatterkollegaene Hans Robert, Kirsten og Dag Olav, som i hele høst har arbeidet videre for å få nok en utgave av Årsregnskapet i teori og praksis ferdig. Slik Jens-Erik hadde villet det.

Jens-Erik vil bli dypt savnet

Kristian Skeie
Forlagsdirektør i Gyldendal Rettsdata

Foto fra UMBs nettsider

1 kommentar:

  1. Jeg gikk sammen med Jens-Erik på Handelsgym i Fredrikstad (1969-kullet) - en stø og fin kamerat alltid.
    Jeg skulle akkurat kontakte ham for å forsøke å få til et 60 årsjubileum om to år, og jeg fikk sjokk da jeg så at han var gått bort. Så trist, så trist.

    Svein (Xeglow)

    SvarSlett