torsdag 15. april 2010

Rettsdata på iPad

Vi har testet iPad fra Apple med tanke på hvordan denne kan brukes av våre kunder og med våre produkter. Versjonen vi har fått tak i har ikke 3G og er derfor avhengig av trådløst nettverk. Funksjonaliteten og opplevelsen er den samme, men portabiliteten blir dårligere.

Å bruke Rettsdata.no på iPad er en fornøyelse. Skjermen er stor nok til å vise innholdet - og fungerer like bra som på web. Det er den vanlige webversjonen som fungerer på iPad.

iPad vil kanskje ikke være det foretrukne arbeidsverktøy for jurister. Men det representerer en enkel måte å ha med seg informasjon på en brukervennlig måte. Er man hos klient eller i rettssalen kan man gjøre oppslag enkelt og raskt og finne informasjonen man trenger. Skjermen er stor nok til å vise store tekstmengder på en oversiktlig måte.

Selv har jeg hatt iPad i bruk hjemme en helg og er betatt av fenomenet. Ikke fordi den kan erstatte en PC eller telefonen, men fordi den gjør mange operasjoner enklere, raskere og mer tilgjengelig. iPad'en starter opp på et halvt sekund - i motsetning til en PC. Skjermen gir god oversikt over e-posten og skjermtastaturet gjør det mulig å skrive et lengre svar. Og - ikke minst - den enkleste måten å vise nettsider.

Skal du jobbe bør du sette deg ved PC'en. Men når du er på farten eller hjemme i sofaen kan iPad absolutt anbefales. Når det etterhvert kommer flere tablet-PC'er kan vi velge og vrake blant - og forhåpentligvis vil Apple fikse noen skjemmende svakheter etterhvert.

Men sjarmert av den nye dingsen: ja, det er vi.

Se også artikkel i Hegnar Online.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar